herfstpoppetje

Hoera! Houtspel heeft weer een nieuw product toegevoegd. Een houten touwpopje waar je zelf de mooiste figuren mee kunt maken. Leuk om mee te spelen, om je poppenhuis mee aan te kleden of om neer te zetten op de seizoenstafel. Dit moeten we natuurlijk vieren en dat doen we met een beschrijving voor dit schattige herfstvrouwtje. Benieuwd hoe jij deze koningin van de herfst zelf kunt maken? Kijk naar de foto hierboven en lees met ons mee: 

1. Leg alle benodigdheden klaar. Voor dit herfstvrouwtje heb je nodig: een touwpopje, vilt in een paar herfstkleuren, draad en naald, een schaar, kleurpotloden, papier, alleslijm en een herfstschat zoals een bolster. 

2. Leg het touwpopje op papier en teken er een jurkje omheen. Let er hierbij op dat je bij het lijfje aan beide kanten een halve cm extra neemt zodat het jurkje om het lijfje genaaid kan worden. 

3. Vouw een vilten lap dubbel en leg het jurkje erop neer. Zorg er hierbij voor dat de armen van de jurk op de vouwnaad van het vilt ligt. Knip nu de jurk uit het vilt. 

4. Vouw nu de jurk door de lengte dubbel (je hebt van 4 zijkanten van vilt op elkaar) en knip aan de bovenkant een stukje uit waar het hoofd doorheen kan. 

5. Pak een stukje vilt in een andere kleur en knip hier een ovaal uit in de lengte van de armen van het popje. Vouw het vilt nu in de lengterichting op elkaar en knip uit 1 van de kanten een stukje ter grote van het lijfje van het popje. Leg het popje op het vilt en naai het vilt bij de armen aan elkaar zodat er een kraagje aan de voorkant van het popje ontstaat. 

6. Naai nu het jurkje om het popje heen. 

7. Knip een stukje vilt uit ter grote van een riem. Wij hebben geel vilt genomen en dit met potloden in herfstkleuren versiert. Wanneer het vilt klaar is kun je het om het lijfje van het poppetje naaien. 

8. Teken op papier een herfstblad en knip dit uit. Teken het herfstblad daarna over op geel vilt en knip deze ook uit. Versier dit vilten blad met potlood zodat het een herfstblad lijkt. Steek nu het steeltje van het blad aan de achterkant van het hefstvrouwtje door haar riem en naai het blad op twee puntjes aan haar schouders vast. Als laatste plak je een bolster, een eikeldopje of het huisje van een beukennootje op haar hoofd en klaar is je herfstvrouwtje!

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst